aman aman!

22 Ocak 2008
şok şok şok!

türk dizilerinin yeni gizem yaratma trendini açıklıyorum!

bölümün sonunda çalan kapının açılması, akabinde ağız şaşkınlıktan bir parmak kadar açıkken gözlerin de aynı şaşkınlıkta, halk arasında "aval aval" dediğimiz türden bakışlarla boşlukta gezdirilmesi, dizinin jenerik müziğinin mümkünse dramatik bir kesiti çalarken bu görüntünün 10 saniye ekranda tutulması, siz kimin geldiğini daha 2. saniyeden tahmin etmişken, sanki çok önemli bir cliffhangermışçasına o anda "şaaak" diye "falanca bölümün sonu" yazısının çıkması ve akan yazılar.

tövbeyarabbi.

2 comments:

yok dedi ki...

bu türk dizi finalleri gerçekten abartı üzerine ,dramaaa üzerine. bir de bu yakın çekim modası beni çok geriyor. bi gece eve girer girmez televizyonu açma gafletinde bulundum. sölemesi ayıp televizyon benden büyük :) birden kanal d açıldı bergüzal korel ile kafa kafaya geldik ve ekranın hepsi kafa olunca gerçekten büyük bir şok yaşayabiliyorsunuz 72 ekranda.

yahu dizideki tüm insanlar koca kafalılar gibi çıkıyor. vazgeçsenize şu çekimlerden. hayır dünya güzellik yarışmaları kızlarını-oğlanlarını oynatıyor olsanız anlayacağım, geitirin brad pitt'i sürekli kafasına, burnuna zoom ederek konusuz dizi çekin de göreyim. böyle olmuyor.

cer dedi ki...

işin en acıklı tarafı, bu kadar kötü ve tahmin edilebilir olmalarına rağmen çoğu dizinin yüzlerce bölüm çekebilecek kadar çok tutması. ondan da kötüsü de insanların inatla o yüzlerce bölümün herbirini merakla izlemeleri, bir de yetmezmiş gibi sanki sonraki bölümde neler olabileceğini bilmiyorlarmış gibi "ay dizimi kaçırmiiim gelcek haftaaaa" muhabbetlerine girip sonraki hafta o gün insanların gözlerine soka soka o diziyi tekrar tekrar izlemeleri. of ama neden biz böyle bi milletiz ya?!

Yorum Gönder