07 Kasım 2006
aylar sonra ilk yazi stres yaratti, en iyisi hic ara vermemiscesine baslamak. radikal kararlar alma yolculugumda bu sefer isletim sistemi daliyla karsinizdayim. bir ay icinde 2 kere su koyuveren sevgili windows98'i elimin tersiyle bir kenara itip ubuntu kullanmaya basladim. bazi ozellikleri beni sinir etse de (en basitinden turkce karakter yoksunlugu ve @ isaretini yapamamak), hayatimdan yeni program kurmam gerekmedigi surece cok memnunum. henuz o kismini beceremedim ama terminal kullanmayi da ogrenirim insallah.

cuma gunu babylon'daki the whitest boy alive konserine gidemeyen insanlar icin cok uzgunum, hayatlarinda gorebilecekleri en eglenceli grubu ve performansi kacirdilar. buzdolabi gorunuslu 4 adamin bu kadar sevimli, eglenceli, matrak ve hiperaktif olabilecegine gormeden inanmazdim. klavye tepelerinde gezen klavyeciden tutun, "i got the power" soylenmesine kadar turlu turlu maskaraliklar oldu. gece yarilarina kadar ayakta durmama degdi. bir onceki haftaki mogwai anlamsizligindan sonra baslayan "neden konsere gidiyorum?" sorgulamasini da geride birakmami sagladi. darisi carsamba gunku fennesz'e.

sonuc kisminda da el sallayayim: neredeyse her ay "yazi yaz, yazi yaz!" diye beni durten aziz'e, template bulmamda yoldas olan sirin'e ve imajlarima ev buldugu icin ali'ye tesekkur eder, hepinize iyi gunler dilerim.

4 comments:

Unknown dedi ki...

afiyet bal şeker olsun diye ilk ben damlayayım dedim. oley.

Adsız dedi ki...

Şu an ubuntu kullanarak yazdığım @ işaretini space tuşunun sağ tarafındaki alt'a ve q tuşuna basarak çıkarmaktayım. Onun dışında Yönetim menüsünden "Language Support" a girip Türkçe'yi de kurmak da harflerin daha iyi görünmesini sağlayabilir. Emin değilim, çünkü ben kurar kurmaz Türkçe harfler sorunsuz görünmeye başlamıştı.

İyi Ubuntular,

spineless dedi ki...

malesef ne taklalar attim ama turkce karakterlerim duzelmedi bir turlu. alt ve windows tuslari da butun gecerliliklerini kaybetti klavyede. cok garip.

tesekkur ederiiim.

arthurdent dedi ki...

gözlerim yaşardı!

Yorum Gönder